čtvrtek 28. července 2011

Řešení chyby: nelze nainstalovat do úložiště USB nebo SD card

Nejspíš jste takovou chybu nikdy řešit nemuseli, prakticky máte velké štěstí (nebo smůlu), že jste na takovou chybu narazili a většinou vám způsobí nemalé problémy, protože neumožňuje aktualizaci nebo instalaci některých her a aplikací z Android Marketu.


Jak jí teda opravit? Řešení je velmi primitivní, ale nejspíš by nikoho nenapadlo - stačí smazat jeden soubor, který se nachází na dvou místech (není vyloučeno, že ho najdete jen na jednom).
Tento soubor se nazývá smdl2tmp1.asec a je ukryt v:


/sdcard/.android_secure/ - k této složce máte přístup i bez root oprávnění, ale potřebujete správce souborů, který umí procházet i skryté složky (Astro, ES nebo připojit telefon k PC a prohlídnout to se zapnutým zobrazením skrytých souborů)


/mnt/secure/asec/ - tahle složka už vyžaduje root oprávnění a správce souborů, který root vyžaduje (Root Explorer, ES)


Poté, co soubor vymažete by se problém už neměl vyskytovat (případně můžete zkusit restartovat telefon). Pokud ani to nepomůže, zkontrolujte že máte dost místa v paměti telefonu (20MB + velikost aplikace) a na kartě (Několik MB + velikost aplikace).

110 komentářů:

  1. Ač tyto stránky vypadají obyčejně bez grafiky, jakoby z minulého století, informace k nezaplacení...
    Obzvláště tenhle článek mi hodně pomohl.

    Díky !!!

    OdpovědětVymazat
  2. No v minulém století vypadali stránky hůř, ale je pravda, že smyslem tohoto blogu jsou jen a pouze informace podané v tom nejjednodušším a nejvzdušnějším podání.

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tě! díky moc!

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle článek mi moc pomohl diky moc!!!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Diky,tento navod me zachranil pred preinstalci.Ja jsem soubor odstranil pres PC USB. (velkokapacitni uloziste) Tam jsem nasel slozku a soubor smazal.Po restartu vse O.K. Treba toto take nekomu pomuze,ale prakticky je to same,akorat pres pocitac vidite ty skryte slozky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. chlape ty si bůh !! :D nejradši bych za tebou skočil a třeba tě šeredně ožral :D !! jsi skvělej ! nicméně ... nevíš jak řešit přehřívání telefonu ?? konkrétně HTC Desire ?
    byl moc rád za odpověď ..prosím tě o ní :-D
    můj e-mail je amater1@atlas.cz
    eště jednou díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podáš prst a ukousne ruku....

      Vymazat
    2. podáš prst a ukousne ruku....

      Vymazat
  7. Dobrá rada k nezaplacení.Díky mooooc.

    OdpovědětVymazat
  8. já nic z toho nemůžu najít mobil sem i restartovala smazalo se mi všechno ale nejde mi nic najít..prosím pomožte

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud soubor nelze nalést ani v jedné složce (ale jiné soubory jdou) tak se tam soubor prostě nevyskytuje a problém této chyby bude jiný (ikdyž s takovou situací jsem se ještě nesetkal)

    - Sodan Tok (líný se přihlásit)

    OdpovědětVymazat
  10. Díky moc, připojuji se k řadám dalších, kterým jsi pomohl.

    M.K.

    OdpovědětVymazat
  11. Ozaj rada na nezaplatenie!!!

    Diky moc!!!
    Peter

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji, 100% funguje!!! Vymazala jsem to přes PC.

    OdpovědětVymazat
  13. Musím připojit i své poděkování! Dlouho jsem nevěděla, jak tuto chybu vyřešit a dá se říct, že jsem zkoušela snad všechno, včetně technické podpory od samsung a nic. Stačilo vymazat jeden soubor a vše je zase ok, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  14. Taky velké díky ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuju!!!! Udělala jsem to v PC (velkokapacitni uložiště). Rada k nezaplaceni!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. diky diky diky !!! nejlepsi !!!

    OdpovědětVymazat
  17. Dnes (poté co se mi nestáhla aktualizace k mé milované hře) jsem to nevydržela a smazala jsem ten soubor taky. Ale, proč vůbec ten soubor existuje? Proč některé aplikace povolí a jiné ne? Nejsou teď naše telefony ohrožené?
    Je to přece jen skrytý soubor a ještě v secure...
    Díky Hanka

    OdpovědětVymazat
  18. Ten soubor existuje, protože musí. Nerozumím tomu na 100%, ale ten soubor je prostě potřeba a vytváří se při downloadu aplikace. Někdy se jen stane, že se soubor sám nesmaže nebo neupraví (kvůli nějaké chybě) a to způsobí zablokování příštího stahování apod.
    Nejedná se o žádné ohrožení a podobné problémy (i ten soubor) existují už od starších verzí Androida. Nejsou však příliš časté (osobně jsem měl tento problém 1x za rok užívání) a hlavně vznikají jako reakce na nějakou nestandartní událost, která např přerušila předchozí instalaci.
    - Sodan Tok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď. Teď už jsem klidná a spokojená :) Hanka

      Vymazat
  19. Nazdar, mam rovnaky problem az nato ze ja taky subor vobec nemam ani v telefone ani na karte... a miesta mam habadej aj na telefone aj na karte... :(
    viete mi s tym niekto poradit?
    vdaka Marek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten soubor tam buď je a nepodíval jsi se správně (např. nemáš root), nebo tam není a můžeš patřit tak do 0.1% lidí, pro který tento návod chybu nevyřeší (ikdyž já osobně se nesetkal s nikým, komu by se ta chyba takhle nevyřešila). Ergo nemůžu ti nijak pomoci, promiň :(
      - Sodan Tok

      Vymazat
    2. Nazdar, takze co sa tyka rootu tak ten mam... nepomohol ani format karty, nakoniec som to vyriesil reinstallom mobilu a uz je to okk... takze zrejme niekde chyba v telefone...
      Zlozku /mnt/secure/asec som tam mal ale bola prazdna.
      Tak len tolko pre info ostatnym.
      Marek

      Vymazat
  20. Ďakujem ...našiel-zmazal-OK

    OdpovědětVymazat
  21. Tak mě už to také pomohlo. I když jsem měl rooted telefon tak jsem ho neviděl. Je třeba, pokud používáte FileExplorer jít do menu a tam zaškrtnout něco jako "rooted eplorer" a pak už jsem ho viděl a smazal :)

    K.

    OdpovědětVymazat
  22. díky moc!!! pomohlo...

    OdpovědětVymazat
  23. Mam problém, jak mam procházet skrytý soubory nějakou aplikací, když mi ta aplikace nejde nainstalovat :D....musim nějak pořešit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mít u sebe ES nebo jiného správce by měla být skoro povinnost :D Každopádně každý kdo chce si najde jinou cestu jak si aplikace opatřit, ale to tu nebudu rozebírat
      - Sodan Tok

      Vymazat
  24. Takže pro holky, které jsou netknuté smartphony, absolutně nemám páru co je nějakej es, takže to musim někde stáhnout a nainstalovat a pak automaticky když dám sd kartu do čtečky do kompu tak tenhlesoubor uvidim a můžu smazat? nebo to jde jinak, abych nemusela nic hledat a stahovat? Případně kde se dá tahle věc stáhnout? Mimochodem, nejde mi na telefonu skoro nic co by mělo, takže začínám být pěkně naštvaná, sama si moc nepomůžu, je nějaká uživatelská podpora se kterou se dají tyhle věci řešit třeba přes email bo telefonicky? Děkuju moc, opravdu jsem v koncích...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při připojení karty k PC by první složka (.android secure) mohla být vidět, ale i tak doporučuji z Play Store (Android Market) přes internet nainstalovat aplikaci ES Explorer, hodí se i jindy.
      Pokud je problémů víc, vždy je lepší se zeptat tam, kde telefonům rozumí a je tam větší počet lidí, což je nejlepší na androidforum.cz
      - Sodan Tok

      Vymazat
  25. No koukala jsem na ten .andoid secure a tam teda nic nemám, a problém je, že mi ten es explorer z marketu přece nejde instalovat, protože mi to nejde uložit na sd kartu atd...takže?:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je pravda :D Každopádně pokud z PC nic nevidíš (zkus ještě jednou přes Total Commander, který umí taky vidět skryté soubory) tak potřebuješ vymazat soubor z té druhé složky, která vyžaduje root (viz návod zde na blogu). Ovšem to už je odbornější, takže pokud se do ničeho nechceš pouštět zbývá už jen zálohovat a obnovit tovární nastavení.

      Vymazat
  26. defakto ta karta je uplě nová takže na ní nic není. Tak mi prosím jen přibliž jak obnovím tovární nastavení? Ještě jsem zkoušela naformátovat kartu přímov telefonu, a ta funkcr formátovat kartu není zpřístupněna,abych na ní mohla kliknout...je to všecko nějaké čudné. Juknu ještě na ten total commander, no a počkám si ještě na to tovární nastavení, jak by se to dalo provést:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kartu můžeš naformátovat i v PC, ale dle mě ti to nepomůže. Tovární nastavení ti vymaže všechny aplikace a údaje a nachází se v nastavení > Privacy (česky nejspíš soukromí).
      Pokud se ti do továrního nechce tak ještě můžeš zkusit root (nedoporučuju, pokud tomu nerozumíš trochu líp).
      Každopádně ti můžu pogratulovat k velké smůle, pokud tě trápí i jiné věci než toto :D Průměrný majitel Androidu tuhle chybu nepotká za celej život.

      Vymazat
  27. Tak jsem obnovila to tovární nastavení a už to frčí:) Dík za pomoc! Jo já mám vždycky takovej pech:D

    OdpovědětVymazat
  28. Super! Též mi to bylo moc nápomocno. Prvně jsem toto zkoušel před nějakou dobou jen přes ES, ale ve složce /sdcard/.android_secure/ nic nebylo a tentokrát jsem se díval znovu a ES opět neukazovalo žádný soubor a velikost složky 0 kB. Tak jsem ještě zkusil připojit telefon k PC jako MassStorage ("flashku") a ejhle v oné složce bylo hned několik souborů a mezi nimiž i inkriminovaný..

    Takže by se hodilo napsat, že je někdy nutné zkusit i tuto variantu - připojením k PC!!!

    P.S. v ES jsem měl zatrhnuto zobrazování skrytých souborů a složek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divné, já jsem to tam našel, ale každopádně doplním do textu PC.

      Vymazat
  29. U mě bohužel tento postup nezafungoval (SGS2 ICS PLQ). Ani v jedné složce tento soubor nebyl. Pomohlo nastavení/uložiště/odpojit SD kartu. Pak jsem apk z márketu(play) již normálně nainstaloval. Pak jsem zase SD připojil. Asi je v ICS 4.0.3 něco jinak než v GB, nebo špatně hledám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S ICS jsem se ještě pořádně nesetkal, natož abych aspoň na internetu potkal někoho s touhletou chybou :D Ale nedivil bych se, kdyby byla podobná té ze starších verzí, pouze s jiným souborem v jiné složce. Pokud pomohlo odpojit SD kartu tak ten urč. soubor může být na kartě, ale jméno a kde je neznámám.

      Vymazat
  30. Super, díky moc, pomohlo to. ALE, je nutno v ES povolit (zaškrtnout) Root průzkumník (explorer). Původně jsem ty soubory neviděl ani v jedné složce (ani v PC). Rozdíl v umístění je patrně právě v tom rootu.
    A já už myslel, že budu muset reklamovat telefon :-(

    OdpovědětVymazat
  31. U mě byl adresář /sdcard/.android_secure/ úplně prázdný (ani žádné skryté soubory), takže nebylo co mazat. Zkusil jsem z jiného androida nakopírovat "com.stt.android-2.asec" a to zabralo. Díky za nasměrování :)

    OdpovědětVymazat
  32. diky za radu soubor jsem nasel ale ma to hacek :( nejde mi smazat nevite cim by to mohlo byt ?
    diky za odpoved:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a jsem na PC

      Vymazat
    2. Pokud máš root, zkus to z mobilu. Pokud nemáš, zkus vyndat kartu (pokud je na ní) a připojit ji bez mobilu. Pokud to nejde, napiš chybu proč to nejde. Pokud se snažíš smazat soubor v paměti telefonu, tak asi chápu proč to nejde, ale netuším jak to obejít.

      Vymazat
    3. Diky za radu uz to funguje :)

      Vymazat
  33. Mockrát díky! Už jsem si s tím nevěděla rady a až tady jsem našla řešení. :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Všechno jsem zkusil i z mobilu i pres root a nikde jsem to nenasel :(

    OdpovědětVymazat
  35. Zdravím vsechny.Asi zrovna patrim do te skupiny lidi kterym to nejde.Na karte mam slozku android secure..bohuzel je prazdna.V rootu tabletu /mnt/secure/asec/ nic nevidim.Pres total commander take nejde nic videt.Pri kliknuti na vlastnosti slozky ukazuje 0 bajtu 0 souboru.Pres USB se pripojit nemuzu, protoze k tabletu sem zadne USB nedostal.Takze asi vadny android?Dekuji za odpoved na email tixie369@seznam.cz

    Dekuji.
    S pozdravem Hoďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje odpověď zaslání na email nevyžaduje. Pokud nic nejde, vše vždy řeší formát/tovární nastavení apod.

      Vymazat
  36. Tovarni nastaveni bylo provedeno uz 3x.A ani to nepomohlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není možné. To co nevyřeší formát karty a tovární nastavení nevyřeší ani bůh. Doporučil bych tedy tovární i s formátem, případně vyndat kartu a zkoušet to bez ní, případně změnit účet. Něco z toho musí zabrat.

      Vymazat
  37. Formát karty proveden.Tovarní nastavení také provedeno.Vyzkoušeno bez karty.Vyzkoušeno bez účtu.Stále nic.Nainstalované aplikace nemůžu přesouvat ani s aplikací Link2SD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nevím jak něco opravit, navrhnu formát, pokud však ani nepomůže formát... tady já už nijak nepomohu. Doporučuji už leda hledat odpovědi jinde.

      Vymazat
    2. Tak alespon dekuji za trpelivost.A ostatnim preji hodne stesti.

      Vymazat
  38. A co se stane, když smažu všechno? Půjde potom spustit?? Sorry ale v tomhle se fakt nevyznám a rád bych dostal odpověď co nejrychleji
    DÍKY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může dojít k problémům s aplikacemi, které v dané složce mají soubory. Rozhodne je lepší smazat ten určitý, ale smazáním všeho by ten problém taky mělo vyřešit a aplikace se dají vždy nainstalovat znova. (mluvím o té složce na SD, v paměti telefonu bych určitě nemazal celé složky jen tak)

      Vymazat
  39. pls lidi jak mam najít ten soubor co mam vymazat? :(

    OdpovědětVymazat
  40. Hele mám otázku:Udělal jsem všechno podle návodu a když jsem chtěl spustit Google Play tak se mi to načítalo a nic se nedělo nevíte co s tim je?
    Jo a jsem připojenej k internetu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ve správci aplikací najít Google Play a vynutit u něj ukončení + vymazat data a cache.

      Vymazat
  41. :D tak tady se resi tablet, a kokoti řeši vzhled stranek, myslim si že ani 3/4 z vás, neumí udelat ani jednoduchej fram..

    OdpovědětVymazat
  42. Díky, pomohlo to ;-)

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, nevíš proč ho tam nikde nemůžu najít. Já mám totiž nový tablet a nemá ještě SD kartu a zatím mi tam nejde většina suprových aplikací nainstalovat. Tak mi prosím poraďte co s tím. Nemohla jsem to najít ani přes PC, na telefonu mi to šlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je tablet rootnutý a i tak nejde ten soubor najít, tak tuto chybu jde opravit jedině obnovením továrních nastavení (jedině možná nebude správné slovo, ale já se s takovou situací nikdy nesetkal, takže nemohu poradit.)
      - Sodan Tok

      Vymazat
  44. Zdravím, mám též problém s instalací aplikací z Google Play. Pořídil jsem dětem tablet Asus Memo Pad s Androidem 4.1.1, ale v zařízení žádná složka android_secure ani soubor smdl2tmp1.asec není. Zkoušel jsem jak explorery pro android, tak zařízení připojit pomocí usb k PC, ale nic jsem nenašel. Reset ani uvedení do továrního nastavení také nepomohlo. Za těchto podmínek mám chuť jít tablet vrátit. Nevíte někdo, jestli i v tomto případě existuje nějaké řešení? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se opravdu jedná o stejnou chybu jako jsem zde popisoval a nevyřeší ji ani tovární nastavení asi vážně bude lepší reklamovat zařízení (přestože se nejedná o výrobní problém a nejspíš má i nějaké jednoduché řešení). Předtím bych ještě zkusil nainstalovat aplikace přes jiný účet.
      - Sodan Tok

      Vymazat
  45. Ahoj, mám tablet a moc tomu nerozumím..... Nenašla jsem žádný android_secure ani soubor smdl2tmp1.asec.... Kde to mám najít?? :(( jsem z toho zoufalá, nejde nic stahovat.... na kartě SD i v tabletu mám místa moc... PORAĎTE prosím někdo!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste nenašla ani jeden soubor v místech, kde měly být. Bude nejjednodušší obnovit tovární nastavení - které vymaže data a aplikace uložené ve vnitřní paměti.
      - Sodan Tok

      Vymazat
  46. některé app mi jdou do tabletu nainstalovat některé ne, uvedené soubory nevidím, snažím se o root ale to se také nedaří. Na mobilu root mám bez problémů takže se s tím tak trochu trápím, zkoušel jsem i formátovat i tovární nastavení. Takže zatím jen app co jdou. Je to škoda, tablet mám hlavně pro děti a některé výukové programy by bodly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvláštní, vždycky, když se zdá, že chyba už byla vymýcena, najde se někdo další.
      V první řadě je potřeba mít dostatek místa.
      Zkuste tablet připojit přes USB k PC a podívat se do "android_secure", nejspíš bude třeba ve Win zapnout zobrazení skrytých souborů (Ovládací panely -> Možnosti složky -> Zobrazení -> Upřesnit nastavení).
      Pokud je to tablet s microSD kartou ještě by se dalo zkusit kartu vyjmout (fyziky nebo skrz nastavení) a zkusit nainstalovat, co předtím nešlo.
      - Sodan Tok

      Vymazat
    2. No sd kartu můžu vyndat , ale smysl to mít asi nebude. Jedná se o NAND flash paměť přímo v tabletu kam se to chce cpát . Paradoxně některé app tam své data uložì a v pohodě jsou funkční. Zobrzení skrytých souborů znám a vím - taková lama nejsem , mobil funguje v poho a ještě mám rozdělenou sd kartu a instaluji přes link2sd přìmo na ni. Ale tady jsem zatím v koncìch. Snad na to jednou přijdu.

      Vymazat
    3. Jak už jsem tvrdil výše mnohokrát, pokud návod nijak nepomáhá tak se jedná o tak specifický problém, který s trochou štěstí dokáže vyřešit jen držitel přístroje. Přeji hodně štěstí.
      - Sodan Tok

      Vymazat
    4. Vyřešeno: nalezl jsem opravný balíček, pro nahrání do tabletu je trik připojit kabel do vypnutého tabletu při držení tlačítka hlasitosti + po té je tablet v pc nalezen a regulerně nainstalovány ovladače. Pak už stačilo spustit software od výrobce na pc a nahrát do tabletu opravný balík, po vytažení kabelu se tablet restartuje a udělá tovární nastavení - od té doby funguje na 100% . Jedná se o tablet GoClever - sice je to to nejlevnější co se dá pořídit, ale pro šestiletou dceru stačí až až. A když se jí ho podaří rozbít což není nemožné nebude to tolik bolet :-D

      Vymazat
    5. To jsem rád, že to šlo vyřešit. U levnějších tabletů k takovým problémům dochází častěji, ale vzhledem k ceně a šanci na rozbití (která je u dětí velká) se jejich koupě stále vyplatí.
      - Sodan Tok

      Vymazat
  47. zdarec, mám též jakože androida, a problémy s aktualizacemi. Už jsem s tím chtěl praštit o zem.
    Jak jsem to nakonec napichl na pc přes usb ( lg970) a našel to, co píše borec-jak se toho souboru zbavit, jsem to smazal a ejhle? Šlape jako hodinky.
    To je rada k nezaplacení. Mnohokrát VELIKÉ DÍKY

    OdpovědětVymazat
  48. Tak tato stránka je nejlepšííí!!! :) je jednoducha poradi zbytečně nic neokecava a hlavne jejich rady opravdu pomahaji !! :) Moc doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  49. 1) ES File Explorer ani s rootem ani se zobrazenim skrytejch souboru ve slozce nic nevidi
    2) reseni je pripojit k PC jako USB MassStorage a pak smazat

    OdpovědětVymazat
  50. Zdravím, mám jiný problém.Nechal jsem si poslat z číny telefon ( Damai XT7 ) a přišel mi bez češtiny a s čínským GooglePlay.
    Dá se tam nějak dostat čeština a náš GooglePlay?
    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že se jedná o naprosto odlišný problém s naprosto odlišným telefonem mohu leda říci: vše nějak jde. Jak na to už povědět nemohu, jen doporučit vyhledat rady někde výše. androidforum.cz např. případně rovnou zapojit angličtinu a google a prohledat internet.
      - Sodan Tok

      Vymazat
  51. Já tam ten soubor nemám :( co mám dělat ??

    OdpovědětVymazat
  52. áááá celý tři měsíce nervů je konečně za mnou :) tisícero DÍKY!!!

    OdpovědětVymazat
  53. Mobil jsem přeinstaloval ale tento článek mi pomohl s problémy díky moc :)

    OdpovědětVymazat
  54. Super, díky moc! Tak dlouho jsem hledala nějaké řešení a zkoušela ledaco, ale až toto mi konečně pomohlo!

    OdpovědětVymazat
  55. stačí bezplatná verze těchto aplikací (astro a root explorer)??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naposled, co jsem root explorer zkoušel, free verze ani neexistovala, takže netuším, ale ES Explorer by měl umět root i v bezplatné verzi.
      - Sodan Tok

      Vymazat
  56. Díky, už jsem tento postup musela použít podruhé, ale jde mi to jen přes připojení k PC, žádný správce souborů v tabletu mi to nedokáže zobrazit.

    OdpovědětVymazat
  57. Mno, mam ten samej problem. Nic nepomaha .... mam android 4.1. Ty soubory tam vubec nemam. Kdyz mam kartu v telefonu tak to instalovat nejde, kdyz ji vyndam tak to instalovat de, samozrejmne krome aplikaci ktery chtej zaroven i pridavny uloziste .... Telefon sem vratil do tovarniho nastaveni, sformatnul sem sd kartu, promazal vnitri pamet telefonu .. a nenainstaluje to pokud tam ta karta je proste ... nekdo help ? Predem Dik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel z mé strany žádný help. Neměl jsem žádný problém poslední 3 roky a nesetkal jsem se osobně s nikým, komu by tenhle návodp omohl při vzácných problémech na Androidu 4(a víc)
      - Sodan Tok

      Vymazat
    2. Na jednom foru sem se docet ze nekomu pomohla vymena SD karty, dam pak vedet jak to dopadlo. I tak diky :)

      Vymazat
    3. Ne tak ani nova sd karta nepomohla, uz mne nenapada co s tim telefonem kdyz ani reset do tovarniho nastaveni nepomaha, posledni aktualizace telefonu z webu vyrobce to taky nevyresila .... co byste mi radily ? Skusit novou romku ? Nebo je to duvod k reklamaci ?

      Vymazat
  58. Popripade nevite jestli nema google/android nakou ceskou podporu s kterou by se to dalo resit ? Nebo to mam skusit reklamovat ? Nebo tu jinou romku tam skusit nacpat ?

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj tak pro ty kterým se to do teď nepovedlo ale neručím za to že to půjde všude: 1: vyndat sd kartu 2: připojit k pc a zapnout uložiště 3: zformátovat 4: odpojit kabel a provést restart tabletu nebo telefonu.
    Mě to pomohlo na tabletu tak snad i vám :-)

    OdpovědětVymazat
  60. /mnt/secure/asec/ zde se nachazi jadro problemu staci vse vymazat a frci a kdo tvrdi ze tam tu slozku nema pak je neco spatne mez zidli a telefonem ,ta slozka tam proste je

    OdpovědětVymazat
  61. Yes!!! Díky moc! Geniální! :-)

    OdpovědětVymazat
  62. Moc tomu nerozumim kde mám tu chybu najít to jako ve správci úloh jsem na mobilu prosím pomozte mi chtěla bych mít taky normál phone

    OdpovědětVymazat
  63. Super, dej sem svuj učet, a pošlu ti 10 kaček za skvělej návod :)

    OdpovědětVymazat
  64. Všechno mi je jasné jenom já mám další problém:
    Nemůžu otevřít ani složku .android_secure. Takže se nedostanu na ten soubor smdl2tmp1.asec.
    Pokusil jsem přesunout aplikaci z karty do tabletu, ale přesunutí se taky nezdařilo.
    Co se stane když odstraním složku .android_secure - to že o programy přijdu je jasné, ale ptám se jestli se něco neporuší v Androidu?
    Děkuji za případnou radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč rovnou neudělat formát a obnovení továrních nastavení, když nevadí "to že o programy přijdu je jasné". V androidu se nemuze smazanim te složky (pokud to pujde) pokazit nic, co by stejne obnovení továrních nastavení neopravilo.

      Vymazat
    2. No to by jsem udělal v nejkrajnějším případě, nebo je tam hodně věcí pro malého vnuka.

      Vymazat
  65. V tabletu složka .android_secure nešla otevřít - v PC to šlo, ale ten soubor jsem tam nenašel.
    1) Zkopíroval jsem si složku .android_secure do PC
    2) V tabletu jsem ji vymazal
    3) Pak jsem nainstaloval z Google play libovolný program
    4) V tabletu se ta složka vytvořila
    5) Obsah složky z .android_secure v PC - co jsem si zálohoval jsem překopíroval ty soubory¨zpět do tabletu

    OdpovědětVymazat
  66. Prosím, mohl by mi někdo pomoct, nemůžu otevřít soubor asec.díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro odstranění této chyby nepotřebuješ ty soubory otevřít

      Vymazat
  67. nemůžu tu složku najít, není možné že je někde jinde?

    OdpovědětVymazat
  68. Nevím jestli to tu někdo uvedl.
    Já jsem ve složce android secure ten soubor *.asec také nenašel,tak jsem vymazal celý její obsah a ejhle už to funguje na 1*.

    OdpovědětVymazat